Set in the coldest waters surrounding Newfoundland’s rugged Fogo Island, this short film follows a group of “people of the fish”—traditional fishers who catch cod live by hand, one at a time, by hook and line. Filmmaker Justin Simms takes viewers deep inside the world of these brave fishermen. Travel with them from the early morning hours, spend time on the ocean, and witness the intricacies of a 500-year-old tradition that’s making a comeback.
Set in the coldest waters surrounding Newfoundland’s rugged Fogo Island, this short film follows a group of “people of the fish”—traditional fishers who catch cod live by hand, one at a time, by hook and line. Filmmaker Justin Simms takes viewers deep inside the world of these brave fishermen. Travel with them from the early morning hours, spend time on the ocean, and witness the intricacies of a 500-year-old tradition that’s making a comeback.
Ce court documentaire raconte l’histoire de pêcheurs de morue traditionnels de Terre-Neuve qui capturent le poisson à la main. Il est parfait pour amorcer une discussion et une recherche sur le coût et la valeur de la morue pêchée à la main plutôt qu’en grande quantité et de manière industrielle. Effectuez une recherche sur les sources de notre approvisionnement alimentaire. Effectuez une recherche sur les différences entre la production traditionnelle et la production de masse. Cherchez d’autres aliments qui proviennent aussi de sources traditionnelles.